Je taille-heup ratio is: 0,82
Je bent peervormig - Normaal risico

Risico-interpretatie is alleen voor volwassenen boven 18 jaar.

Geslacht:Man
Tailleomtrek:90cm
Heupomtrek:110cm

Volgens de index is uw risico normaal.

Bereken opnieuw

Peer

Vergeet niet dat de taille-to-hip ratio slechts één uitlezing is. Als u zich zorgen maakt over de gezondheidssituatie, moet u eerst gezondheidswerkers zoeken.

De risicogrenzen voor taille-to-hip ratio zijn:

BetekenisVrouwMannen
Normaal risico< 0,8< 0,9
Verhoogd risico0,8 - < 0,850,9 - < 1
Aanzienlijk verhoogd risico>= 0,85>= 1

Body mass index geeft niet aan hoe je lichaam is gevormd. Het is goed om ook naar andere indicatoren te zoeken. Taille-heup-verhouding is handig omdat het vertelt waar het mogelijke vet is. Vooral vet rond je buik is gevaarlijk - vet dat zich verzamelt rond inwendige organen, bijvoorbeeld de lever.

Gezondheidsrisico's nemen toe als de taille-heupverhouding toeneemt. De taille-heupverhouding houdt beter rekening met uw lichaamsvorm. De Body Mass Index varieert sterk, afhankelijk van of je bijvoorbeeld mager of gespierd bent. De body mass index is voor deze twee typen totaal verschillend. Beide lichaamstypes kunnen echter als gezond worden omschreven.

De taille-heup-verhouding heeft ook problemen. Er zijn persoonlijke factoren en het is wederom moeilijk om generalisaties te maken. Opgemerkt moet worden dat de WHO geen universele aanbevelingen heeft gedaan voor de taille-heupverhouding.

Zien: World Health Organization (WHO)

Calculaterix.com
Sites en rekenmachines voor elke dag